Thymus
vulgaris
|
La farigola
és un dels condiments tradicionals de la cuina
mediterrània.
Es distribueix per tot el Mediterrani i, de forma secundària,
s'estén per altres zones europees. Les seves fulles són d'un color
verd apagat per l'anvers i d'un color blanquinós pel revers ja que
està cobert de pèls blancs. Els antics egipcis utilitzaven
la farigola barrejada amb altres ingredients per embalsamar els
morts. A l'antiga
Grècia l'utilitzaven
com a perfum durant els banys i la cremaven com a encens als seus
temples creient que la farigola era una font de valor, és per això
que també la cremaven davant l'altar dels seus déus. Segons la
tradició, Divendres
Sant s'ha
de recollir farigola. Aquesta relació ve donada per la fase
lunar.
En primer lloc, perquè Divendres Sant sempre és proper a un dia
de lluna
plena.
Les festes de Setmana
Santa i Pasqua se
celebren sota la llum de la primera lluna plena de la primavera, la
qual té lloc després del 21 de març. Aquest és el millor moment
per a recollir les plantes i les herbes, ja que quan hi ha lluna
plena les propietats i les virtuts de les plantes estan reforçades,
doncs la lluna plena altera la saba.
En segon lloc, la farigola està durant aquests dies en el seu
període màxim de floració, tant el Divendres Sant com durant tota
la Setmana Santa, i fins al juny.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada